Värm ugnen till 200 grader,
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Värm PROZERO med honung och olja i en kastrull till lite varmare än fingervarm, ca 50 grader,
Häll den varma vätskan över de torra ingredienserna och blanda direkt med en ballongvisp eller en elvisp. Först kommer degen kännas väldigt lös men den tjocknar efter 20–30 sek omrörning.
Blanda i ca 1 min. Låt vila i några minuter.
Täck vågen med plastfilm och strö lite extra fate-mix över plasten
Pudra händerna med fate-mix
Använd en sked och skopa ca 80g deg på vågen. (OBS! det är viktigt att bullarna inte skiljer mer än 10 gr st)
Forma degen till en rund boll med händerna (obs! du behöver inte knåda degen)
Lägg brödbullarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Pressa ner lätt på toppen.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Pensla med lite fate-mix blandat med vatten
Baka i 200 grader i ca 15-20 min eller gyllenbruna
Låt svalna på galler
Servera med vegetariska burgare och sötpotatispommes
Hela receptet ger 2 g protein och 30 mg fa
1 port (1 bröd) ger < 0,2 g protein och 3 mg fa.
Ett riktigt saftigt hembakat bröd till grönsaksbiffarna är ett måste. Detta lågprotein recept lever upp till förväntningar på ett riktigt gott burgarbröd.
ProZero är ett livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietistero