Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Burgarbröd/korvbröd

  • RECIPE MAKES: 10 st bröd
  • PREP TIME: 75 min inklusive tid för jäsning
  • COOK TIME: 25-30min
Steg 1

Värm ugnen till 200 grader,

Steg 2

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Steg 3

Värm PROZERO med honung och olja i en kastrull till lite varmare än fingervarm, ca 50 grader,

Steg 4

Häll den varma vätskan över de torra ingredienserna och blanda direkt med en ballongvisp eller en elvisp. Först kommer degen kännas väldigt lös men den tjocknar efter 20–30 sek omrörning.

Steg 5

Blanda i ca 1 min. Låt vila i några minuter.

Steg 6

Täck vågen med plastfilm och strö lite extra fate-mix över plasten

Steg 7

Pudra händerna med fate-mix

Steg 8

Använd en sked och skopa ca 80g deg på vågen. (OBS! det är viktigt att bullarna inte skiljer mer än 10 gr st)

Steg 9

Forma degen till en rund boll med händerna (obs! du behöver inte knåda degen)

Steg 10

Lägg brödbullarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Pressa ner lätt på toppen.

Steg 11

Låt jäsa till dubbel storlek.

Steg 12

Pensla med lite fate-mix blandat med vatten

Steg 13

Baka i 200 grader i ca 15-20 min eller gyllenbruna

Steg 14

Låt svalna på galler

Serving Suggestion

Servera med vegetariska burgare och sötpotatispommes

Hela receptet ger 2 g protein och 30 mg fa

1 port (1 bröd) ger < 0,2 g protein och 3 mg fa.

Ett riktigt saftigt hembakat bröd till grönsaksbiffarna är ett måste. Detta lågprotein recept lever upp till förväntningar på ett riktigt gott burgarbröd.

ProZero är ett livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietistero

  • 500g Fate mix
  • 1 pkt jäst
  • 2 krm salt
  • 3 msk honung
  • 4,5 dl PROZERO
  • Olja 1½ msk
  • Ev lite sockerkulör för färgen