Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Ostbagels

  • RECIPE MAKES: 8 st
  • COOK TIME: Förberedelse tid + Tillagningstid:: 1h 25 min
Gör så här: 1: Blanda olja, vatten, jäst och husk i en bunke och låt stå och svälla i några minuter 2: Blanda Fate mix, 80 g riven violifeost, 10 g socker och saltet i en stor bunke 3: Blanda fiberhuskblandningen med de torra ingredienserna och knåda i 3-5 min för att få en slät deg. 4: Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 min 5:  Dela degen i 8 delar för större bagels alternativt 16 delar för mindre bagels som passar som förrätt (OBS! tänk på att halvera protein & FA innehåll per st) 6: Sätt ugnen på 200grader 7: Forma varje degbit till bollar. Ta en träslev och använd skaftet för att göra ett ca 3 cm stort hål i varje bagel. 8: Koka upp vatten i en stor kastrull med resterande (20g) socker 9: Lägg i bröden och koka i 1-2 min, vänd under tiden. 10: Plocka upp bröden med en hålslev och låt vattet rinna av 11: Lägg på bakplåtsklädd plåt och toppa med resterande violifeost 12: Grädda i 25 min tills bröden har fått färg. 13: Låt svalna på galler