Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Foccaciabröd

  • RECIPE MAKES: 1 stort bröd
  • COOK TIME: förberedelsetid: 40 minuter inkl jästid / Tillagningstid: 30 min

1: Blanda  ut den färska jästen och fiberhusken i vattnet. 2:Tillsätt oljan. 3: Blanda sedan i alla torra ingredienser och kör degen i några minuter i maskin eller med en elvisp. 4: Använd en långpanna med hög kant och lägg i bakplåtspapper. 5: Smörj bakplåtspappret med rikligt med olja så att det blir ett lager i botten. 5: Häll sedan degen i långpannan och forma degen utåt med en fuktig slickepott. Ställ att jäsa i 30 min. 6: Häll över och smörj focacciabrödet med ett rejält lager olivolja innan du gör håll med  fingrarna i brödet. Tillsätt sedan lite extra olivolja så att hålen fylls med olja. Strö över gourmetsalt, delade cocktailtomater kryddor som basilika,rosmarin. Fyll ev igen hålen med lite soltorkad tomat och oliver efter önskemål. 7: Grädda i 225 grader i ca. 25 min -30 min.