Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Gratinerad Spaghettipumpa

  • RECIPE MAKES: 2 portioner
  • COOK TIME: Förberedelsetid 15 minuter Tillagningstid 45 minuter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och dela pumpan i 2 delar på längden. Gröp ut kärnorna. Salta och lägg sedan pumporna med köttsidan nedåt på en plåt. Slå i lite vatten i plåten, någon cm i botten räcker. Tillaga cirka 30 minuter. Köttet ska vara mjukt. Låt svalna lite och kröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv i cirklar med start från mitten.

  2. Stek champinjonerna i olja i en stekpanna.

  3. . Tillsätt vitlök spenaten och rör om tills den är mjuk. Lägg, grädde, färskost och parmesan och rör runt. Tillsätt salt och peppar och ta bort stekpannan från värmen.

  4. När pumpan är klar, låt den svalna och använde en gaffel för att dra loss köttet.

  5. Häll såsen över varje halva med pumpa och blanda runt. Strö riven mozzarella och parmesan över.

    6. Tillaga pumpan i 170°C i 20 minuter eller tills den fått fin färg. 7: Servera.