Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Brunsås

  • RECIPE MAKES: 4 port
  • PREP TIME: 10 min
  • COOK TIME: 15 min
Steg 1

Stek lök och morot i smör i en stekpanna  med timjan.

Steg 2

Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop ca 10-15 min på låg värme tills såsen har tjocknat.

Steg 3

Red ev med maizena till bra konsistens.

Steg 4

Smaka av med salt och peppar.

Steg 5

Sila för att få en slät sås.

Serving Suggestion

Passar till grönsaksrätter

Top tips!

Variera såsen med olika kryddor: Rosépeppar, grönpeppar, dijonsenap m.m.

Receptet går också att använda för att göra gräddstuvade Grönsaksbollar (Swedish vegan meatballs). Följ då receptet för grönsaksbollar och häll därefter ner alla ingredienser till såsen i stekpannan med stekfett och allt. Låt koka ihop på svag värme tillsammans med grönsaksbollarna i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer gelé.

  • 1 msk smör
  • 1 gul lök (skalad och finhackad)
  • 1 morot (skalad och tärnad)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1½dl Oatly havregrädde (13%)
  • 1½ dl Prozero
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 msk svartvinbärsgele (Tips! försök hitta vegansk gele)
  • 1 msk kinesisk soja
  • Salt och svartpeppar
  • 1  msk Maizena mjöl eller Fatemix