Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Friterad ‘Fisk’

  • RECIPE MAKES: 2 portioner
  • COOK TIME: 25 minuter
Steg 1

Värm oljan i en fritös enligt tillverkarens instruktioner. Det går också bra att steka den panerade bananblomman i en stekpanna med mycket olja.

Steg 2

Bryt lågproteinbrödet i bitar och lägg dessa i en matberedare med knivtillsats. Mixa brödet tills det har blivit brödsmulor

Steg 3

Häll upp Fate Low Protein All-Purpose Mix och ProZero och brödsmulorna i tre separata skålar.

Steg 4

Doppa bananblomman först i Fate Low Protein All-Purpose Mix, sedan i ProZero och täck sist med brödsmulor.

Steg 5

Använd en tång eller hålslev för att placera den panerade bananblomman i den varma oljan. Fritera tills brödsmulorna har fått gyllenbrun färg.

Steg 6

Ta upp ur oljan, skaka av och lägg på en bit hushållspapper för att suga upp överbliven olja.

Serving Suggestion

Servera med sallad, sötpotatis och tartarsås

  • 50g Fate Low Protein All-Purpose Mix
  • 100ml ProZero
  • 300g dagsgammalt Lågproteinbröd
  • 225g konserverad Bananblomma i saltlag, avhälld och delad på mitten