Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Superenkel sommar Sorbet

  • RECIPE MAKES: 6-8 portioner
  • PREP TIME: 10 min
  • COOK TIME: 20min tillagning / 60min frysning
Banan:
Steg 1

Skala bananen och dela i mindre bitar.

Steg 2

Frys in i fryspåsar i ca 1 h.

Hallon Sorbet:
Steg 1

Placera frysta hallon och banan i en matberedare.

Steg 2

Pulsa mixa för att krossa allt.

Steg 3

Fortsätt mixa tills blandningen ser ut som en sorbet.

Steg 4

Servera omedelbart i skålar eller förvara i frysen.

Mango Sorbet:
Steg 1

Placera mangokuber och fryst banan i en matberedare.

Steg 2

Pulsmixa för att krossa mangobitarna.

Steg 3

Fortsätt mixa tills blandningen blir till en slät sorbet.

Steg 4

Servera omedelbart i skålar eller förvara i frysen.

Top Tip:

Alla färdigförpackade frysta frukter/bär fungerar bra till detta recept, försök att använda jordgubbar, blandade bär eller körsbär. Alternativt, färsk frukt, som melon och ananas, skuren i kuber och man sedan fryser in, fungerar också bra och smakar utsökt.

Använd matberedaren och mixa inte för länge. Knivarna värms upp snabbt och detta kan smälta sorbeten. Om detta händer, frys igen i skålar; 10 min och servera omedelbart.

Denna sorbet är superenkel att laga och smakar utsökt. En uppfriskande  dessert på en varm sommardag! Släng inte bananer bananer som blivit  bruna/prickiga. Frys in dem istället. Bananerna är extra söta och man behöver inte tillsätta något extra socker.

Hallonsorbet receptet ger  7 gram protein 350 mg Fa

Mangosorbet receptet ger 5 gram protein 250mg Fa

  • Hallon Sorbet
  • 500g frysta hallon
  • 2 st frysta bananer ca 100g (skalade och delade i bitar)
  • Mango Sorbet
  • 500 g frysta mangokuber
  • 2 st frysta bananer ca 100g (skalade och delade i bitar)