Blanda alla ingredienser till marinaden i en medelstor skål eller plastpåse.
Lägg de delade grönsakerna i marinaden; låt marinera i minst 2h eller gärna över natten.
Varva de marinerade grönsaker på grillspetten.
Grilla ute på kolgrill eller i ugn under grillgaller; Pensla med kvarvarande marinad under tillagningen.
Vänd spetten under grillningen så att alla sidor blir tillagade. Tillagningstiden är inte exakt; grilla tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.
Servera varma direkt från grillen.
6 x 15 cm grillspett (träspett ska blötläggas i vatten i 1 timme före användning; detta hindrar dem från att brinna under tillagningen)
Servera grillspetten med lågproteinris eller pasta.
Låt marinera i kylskåpet över natten för bästa resultat.
Vegetariska grillspett som är enkla att förbereda och passar perfekt att lägga på grillen.
Protein och Fa-mängd varierar utifrån val av grönsaker men uppskattningsvis ger receptet på 6 st grillspett, totalt 7,2g protein och 243 mg Fa.
Per spett (om 6 st) 1,2g protein och 40 mg Fa