Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Lågprotein ”Risgrynsgröt/Risifrutti”

  • RECIPE MAKES: 2 Portioner
  • PREP TIME: 15 minuter
  • COOK TIME: 40 minuter
Steg 1

Blanda lågprotein ris och Prozero i en tjockbottnad kastrull.

Steg 2

Värm på medelvärme under omrörning till blandningen småkokar.

Steg 3

Sänk temperaturen och sjud i ca 30 minuter eller tills blandningen tjocknat och blivit en gröt.

Steg 4

Tillsätt socker och vanilj och tillaga i ytterligare någon minut. (Obs! använder du vaniljstång så kan denna vara med från början).

Steg 5

Servera varm eller kall med valfria tillbehör, kanelsocker, russin eller jordgubbssylt.

Serving Suggestion

Låt kallna och blanda med Prozero-grädde för en egen låg protein Risalamalta.

Topp tips!

Variera kryddningen genom att byta ut vaniljen mot tex kanel eller kardemumma

Risgrynsgröt, julgröt, tomtegröt eller varför inte ”Risifrutti”?

Receptet kan varieras och serveras varmt eller kallt.

Hela receptet ger 0,5gram Protein 20mg Fa

Per portion om (två) 0,25gram protein 10 mg Fa

OBS! Beräkningen inkl ej tillbehör

Prozero är ett livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under medicinsk kontroll. Detta recept har utformats utifrån en lågprotein diet.

  • 100g Lågprotein ris
  • 400ml ProZero
  • 1 tsk vaniljsocker/ vaniljessense/ 1 st delad vanilstång
  • 80g Socker
  • Tillbehör
  • Tex: Russin, kanelsocker eller  jordgubbssylt