Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Fate LP “Gorbys”

  • RECIPE MAKES: Ca 6 st piroger
  • PREP TIME: 25 min
  • COOK TIME: 20 min
Fyllning

1 Värm en stekpanna på medelhög värme

2 Riv alla grönsaker grovt eller mixa I matbredare till ett grönskashack

3 Värm upp oljan och tillsätt löken, Aubergi, svampen och vitlök och stek i 3-4 minuter eller tills grönsakerna har fått lite fär och mjuknat

4 Det är viktigt att ha hög värme hela tiden så det mesta av vätskan I grönsakerna kokar bort

5 Tillsätt kryddor och tomatpuren och låt även dessa koka in, akta så att det inte bränns!

6 Flytta från stekpannan och låt svalna

Degen:

1. Blanda Prozero, salt, olja, varmt vatten, jäst och husk I en bunke och låt stå och svälla i ca 10 min

2. Tillsätt Fate mix och rör till en jämn deg.

3. Låt stå och jäsa över täckt I ca 30 min

4. Mjöla händerna med Fate mix och ta upp smeten och knåda den några gånger så att alla ingredienser har blandats ordentligt och smeten har blivit slät och smidig.

5. Ta en bit (1000 g) och forma en avlång cirkel på arbetsbänk.

 

Piroger

1. Lägg ca 2 msk (40g) av fyllningen, som en sträng i mitten av varje degbit

2. Vik upp och forma kanterna runt fyllningen så att det bildas en avlång pirog

3. Lägg på bakpappers klädd ugnsform

4. Pensla pirogerna med smält smör /margarin

5. Baka av I 225 grader I ca 20-25 min

6. Ta ut och låt svalna

Serveringsförslag:

Servera med dipsås eller salsa

 

Tips!

Variera smaken med olika fyllingar, testa tex att fylla med grönsaker och LP ost

Fate lågprotein mix är ett livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietist

  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 100 g lök, skalad och finhackad
  • 100 g Aubergin, grovriven
  • 60g champinjon, finhackad
  • 1 tsk paprika pulver
  • Chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpure
  • Deg:
  • 250 g Fate lågprotein mix eller annan proteinlåg mix
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4g Psylium husk
  • 100 ml Prozero
  • 125 ml Varmt vatten
  • 3 g torrjäst alt 10 g färsk
1,5g Protein per pirog
60 mg Fa per pirog
Hela receptet ger 9g protein 360 mg Fa
1,5g Protein per pirog
60 mg Fa per pirog
Hela receptet ger 9g protein 360 mg Fa