1. Skala potatisen och skär i 6 bitar. Koka upp och koka tills de är mjuka, cirka 20 minuter. Häll av och pressa potatisen (eller mosa väl).
2. Tillsätt smöret och LP-mjölken till den pressade potatisen. Ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda under tiden LP-mix, bakpulver, salt och socker i en skål. Lägg till den kylda potatisen.
4. Knåda potatisdegen på mjölat bord. Dela i 6 jämna bitar (ungefär 78 g vardera).
5. kavla försiktigt ut varje bit till en 5 x 7 rektangel (trimma kanten om så önskas).
6. Värm en gjutjärnspanna på hög värme. När det är varmt, reducera värmen till medium. Stek degen i 2 minuter, vänd försiktigt med en spatel och stek i ytterligare 2 minuter på andra sidan. Upprepa med återstående deg.
7. Tillsätt smält smör och kanelsocker om så önskas och rulla ihop.
Lefser kan fyllas med både söta och salta fyllningar.
Prozero och Fate låg proteinmix är livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under kontroll.
Hela receptet ger 4g protein | 170mg Fa |
---|---|
Per Lefse (0m 6st) 0,7g protein | 28 mg Fa |
Hela receptet ger 4g protein | 170mg Fa |
---|---|
Per Lefse (0m 6st) 0,7g protein | 28 mg Fa |