Smält smöret i en kastrull som rymmer alla ingredienser
Rör ut maizenamjölet i den kalla Prozeron.
Tillsätt Prozero/maizena blandningen till kastrullen och värm på svag värme tills blandningen börjar sjuda och tjockna
Ta bort från värmen
Mixa med stavmixer i 30-40 sek
Låt svalna
Täck över och låt stå i kylen under 3-4 timmar. Gärna över natten.
När blandningen är kall har den nästan en mjuk, geléaktig konsistens 9: När blandningen är kall och har stelnat kan den vispas med elvisp så att den får en lätt och fluffig konsistens
Gräddsorterna går också bra att frysa. Ett tips är att frysa in i iskuber/istärningar för att lättare kunna ta fram den mängd man behöver
Använd alltid osaltat smör
Grädde är basen i många recept, t ex cappuccino, smoothie, och glass eller bara som grädde i sig. Här beskrivs hur man kan göra fyra olika gräddsorter alla baserad på Prozero: