Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Banankaka

  • RECIPE MAKES: 1 kaka ca 12 bitar
  • COOK TIME: 15 + 30 minuter
Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader

Steg 2

Vispa smör och socker fluffigt

Steg 3

Tillsätt bananerna och fortsätt vispa tills det har blivit bananmos.

Steg 4

Blanda de torra ingredienserna

Steg 5

Sikta ner de torra ingredienserna i bananmoset och rör försiktigt till det har blivit en jämn smet.

Steg 6

Smöra och bröda en bakform med kokos

Steg 7

Häll smeten i formen och baka i ca 20-30 min

Steg 8

Kakan ska vara torr i mitten när man sticker med en kniv eller ett spaghettistrå

Steg 9

Ta ut kakan och låt den svalna.

Topp tips!

Kakan går bra att frysa

Det ultimata receptet på banankaka. Perfekt att svänga ihop då man har en klase bananer som håller på att bli dåliga. Minska ner mängden socker och du har istället ett bananbröd.

Hela kakan ger 4,2g protein och 180 mg FA

Per skiva om 12 st: 0,35g protein och 15 mg FA

  • 180g smör
  • 180 g socker (brunfarin eller muscovadosocker)
  • 3 st övermogna bananer
  • 180 g Fate All pourpose low protein mix
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mortlad kardemumma eller mald kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smör och kokos till formen