Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Banoffee Pie

  • RECIPE MAKES: 2 portioner
  • COOK TIME: / 3 timmar och 20 minuter (inkl kylning)
Gör så här: 1: Krossa mördegkakorna och blanda med det smälta smöret i en skål. 2: Tillsätt smulorna i bakformen och pressa blandningen ordentligt med baksidan av en sked. 3: Ställ i kylen i 30 minuter. 4: Lägg resterande av smöret och det bruna farinsockret  i en kastrull och värm på på låg värme och rör om tills smöret har smält och sockret har lösts upp. 5: Tillsätt ProZero, koka upp och låt sjuda i 15 minuter under omrörning tills blandningen har reducerats och tjocknat. 6: Ta av värmen och låt svalna i 15 minuter. 7: Häll karamellen på kexbotten och kyl i ytterligare 10 minuter i kylen. 8: Lägg på bananskivorna och toppa med på ProZero-grädden eller annat gräddalternativ. 9: Strö över riven Vitabite och kyl i 1 timme eller tills hela kakan  är stelnad.