- Skölj och rensa jackfruiten (dela i mindre bitar och ta bort ev hårda delar
- Stek löken i olja med kryddorna (BBQ- och rökt paprika) på låg värme i ca 5min
- Tillsätt jackfruiten och stek i några minuter
- Slå på vatten + buljong alternativt öl
- Sjud i 20–30 min
- Tillsätt ev mer av buljongen/vätskan
- Dra isär jackfrukten och slå på BBQ-såsen. OBS! se över hur mkt protein bbq-såsen innehåller
Nu kan man göra på två sätt:
Med ugn:
6: Sätt ugnen på grill
7: Grilla jackfrukten i ca 20 min eller tills den har blivit krispig. Akta så att den inte bränns.
Utan ugn:
6: fortsätt steka jackfruiten i stekpannan men sänk värmen men blanda i ½ dl vatten och ½ dl bbq-sås
7: Stek i ytterligare 15–20 min i pannan eller tills vätskan har kokat in.