Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Chokladmousse med Prozero

  • RECIPE MAKES: 4 personer
  • COOK TIME: Förberedelsetid: (Prozero-grädde 3-4 h) övrigt 20 min | Tillagningstid: 30 min
PROZERO-grädde
  1. Placera alla ingredienser till PROZERO ”grädden i en kastrull och värm på låg värme.
  2. Rör tills blandningen sjuder och tjocknar.
  3. Ta av värmen och häll i en bunke. Använd en handvisp och vispa på hög effekt i 30-40 sek.
  4. Låt svalna och förvara sedan grädden i kylen 3-4 h helst över natten
Chokladmousse:
  1. Lägg vitabite, smör och marshmallowfluff, vatten, salt och kakao i en kastrull.
  2. Värm försiktigt och rör tills allt är smält och har en slät konsistens.
  3. Ta av värmen och Låt svalna.
  4. Tillsätt vanilj och ev annan smaksättning. (lakrits, godis, kola mm.) till PROZERO ”grädden och vispa denna tills den får samma konsistens som vispad grädde.
  5. Vänd ner lite av PROZERO ”grädde” i Vitabite/chokladblandningen i taget tills allt har blandat sig. Obs! spara lite till garnering (rör inte för mycket då försvinner luftigheten)
  6. Fördela chokladmoussen i portionsglas eller andra serveringsskålar och ställ i kylen tills moussen har stelnar eller tills det är dags att servera.
  7. Garnera med PROZERO ”grädde och riven vitabite alt tillåten frukt.