Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Donuts

  • RECIPE MAKES: 8 doughnuts
  • COOK TIME: 26 minutes
Steg 1

Värm en fritös med olja enlig tillverkarens instruktioner.

Steg 2

Blanda psyllium husk, vaniljessense och varmt vatten i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter.

Steg 3

Tillsätt jäst, Fate low protein all-purpose mix och socker och blanda till en deg.

Steg 4

Låt  jäsa i 10 minuter.

Steg 5

"Mjöla" händer och bänkyta med  Fate low protein all-purpose mix och dela degen i 8 delar och rulla varje degbit till en boll.

Steg 6

Forma varje brödbit till en donuts genom att trycka handtaget av en träslev  eller liknande genom mitten av degbollen.

Steg 7

Forma jämna donuts med hjälp av fingrarna.

Steg 8

Upprepa med resten av degbitarna.

Steg 9

Sänk ner 4 st i taget i fritösen.

Steg 10

Fritera i ca 3 minuter på varje sida eller tills donutsen är gyllenbruna

Steg 11

Var försiktig när du lyfter upp donutsen ur fritösen, då oljan är varm. Lägg på hushållspapper för att suga upp överbliven olja.

Steg 12

Rulla i socker direkt när de är varma eller låt svalna och doppa i andra tillåtna toppings.

Topp tips!

Gör fyllda Donuts genom att strunta att göra hål i degen och fyll dem efter att de är friterade med sylt eller smält vitabite

Dessa lågprotein donuts är enkla att göra, roliga att dekorera tillsammans  och inte minst supesmaskiga  att äta.  dekorera med tillåtna toppings och låt fantasin flöda…

Hela receptet ger 2,3 g protein och 115 mg Fa

Per Donut (om 8st ) 0,3g protein och 14 mg Fa

  • 6g Torrjäst
  • 7g Psyllium Husk
  • 1 tsk Vanilj essense
  • 200ml varmt vatten
  • 240g Fate Low Protein All-Purpose Mix (plus extra för utbakning)
  • 40g socker
  • Tillåtna toppings: Florsocker, frystorkad frukt, strössel m.m.