Värm en fritös med olja enlig tillverkarens instruktioner.
Blanda psyllium husk, vaniljessense och varmt vatten i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter.
Tillsätt jäst, Fate low protein all-purpose mix och socker och blanda till en deg.
Låt jäsa i 10 minuter.
"Mjöla" händer och bänkyta med Fate low protein all-purpose mix och dela degen i 8 delar och rulla varje degbit till en boll.
Forma varje brödbit till en donuts genom att trycka handtaget av en träslev eller liknande genom mitten av degbollen.
Forma jämna donuts med hjälp av fingrarna.
Upprepa med resten av degbitarna.
Sänk ner 4 st i taget i fritösen.
Fritera i ca 3 minuter på varje sida eller tills donutsen är gyllenbruna
Var försiktig när du lyfter upp donutsen ur fritösen, då oljan är varm. Lägg på hushållspapper för att suga upp överbliven olja.
Rulla i socker direkt när de är varma eller låt svalna och doppa i andra tillåtna toppings.
Gör fyllda Donuts genom att strunta att göra hål i degen och fyll dem efter att de är friterade med sylt eller smält vitabite
Dessa lågprotein donuts är enkla att göra, roliga att dekorera tillsammans och inte minst supesmaskiga att äta. dekorera med tillåtna toppings och låt fantasin flöda…
Hela receptet ger 2,3 g protein och 115 mg Fa
Per Donut (om 8st ) 0,3g protein och 14 mg Fa