Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Enchiladas

  • RECIPE MAKES: 4 st enchiladas
  • PREP TIME: 45 minuter
  • COOK TIME: 20 minuter
Steg 1

Blanda tomatpuré, fajitakrydda, olivolja, och psyllium och låt stå några minuter tills blandningen tjocknat

Steg 2

Tillsätt Fate All-Purpose Mjölmix och blanda till en deg.

Steg 3

Kavla ut varje boll till cirka 18 cm i diameter runda tortillor

Steg 4

Stek i torr stekpanna på medelhög värme i 30-60 sekunder, eller tills varje sida har fått färg.

Steg 5

Ställ tortillorna åt sidan för att svalna

Steg 6

Förvärm ugnen till 200C / 180C varmluft

För fyllningen
Steg 1

Värm en stekpanna på medelhög värme och stek lök, paprika, svamp, purjolök,  tomat, chili och vitlök. Smaka va med salt och koriander

Steg 2

Gör Béchamelsåsen enligt recept.

Steg 3

Fyll varje tortilla med 30 g grönsaker, 30 g kokt lågprotein ris samt 10 g salsa och violife ost.

Steg 4

Rulla ihop till tortillas och lägg dessa med kanten nedåt i en ugnssäker form som rymmer 4 st tortillas.

Steg 5

Toppa med béchamelsås och riven violife ost

Steg 6

Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten är smält och ytan blivit gyllene  

Topp tips!

Krydda med extra chili

Detta enchiladasrecept med lågt proteininnehåll är perfekt när man är sugen på något mexikanskt! 

Hela receptet ger gram 6,2 protein 300 mg Fa

Per enchiladas om (4st) 1,5 gram protein 77mg Fa

 

Fate Low Protein All-Purpose Mjölmix och ProZero är livsmedel för speciella medicinska ändamål och måste användas under medicinsk övervakning. 

  • För Tortillas:
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Fajita-mix, torkad
  • 2 tsk psyllium
  • 1 tsk tomatpuré
  • 4 tsk olivolja
  • 180 ml varmt vatten
  • 220g Fate All-Purpose Mjölmix
  • Fyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 50g rödlök, finhackad
  • 100 g paprika, finhackad
  • 50 g svamp, finhackad
  • 50 g purjolök, fint skivad
  • 50g tomater, hackad
  • 10g koriander, hackad (valfritt)
  • ½ stor röd chili, utan frön och tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 120 g lågproteinris, kokt enligt instruktioner på paketet
  • 60g Violife Cheddar Flavor Block, riven
  • 40g salsa
  • 250 ml béchamelsås