Gör så här:
1: Lös upp saltet i vattnet.
2: Blanda Fatemjölet med kuber av kallt smör med händerna så att det börjar likna smuldeg men så smörbitarna fortfarande syns.
3: Tillsätt kallt saltat vatten.
4: Blanda sedan försiktigt ihop till en deg. (ev kan det behövas lite mer Fatemjöl om degen är väldigt kletig)
5: Forma till en boll, linda med plastfolie och låt vila i kylen i 10 minuter. Gör sedan en fyrkant av degen genom att försiktigt kavla den platt med en kavel.
6: Pudra med lite Fate mjölmix på båda sidor.
7: Kavla ut till en rektangel som är tre gånger längre än dess bredd.
8: Gör ett så kallat "treslag" Vik den övre delen 1/3 nedåt och vik botten över den. Vrid degen 90 grader så att den vikta kanten är till vänster.
9: Den första kavlingen är nu klar.
10: Upprepa denna process tre gånger och låt vila i 10 minuter mellan varje varv.
11: Kavla försiktigt ut degen tills den är 2 till 3 mm tjocklek. Denna kan nu bakas av som en rektangel och pudras med florsocker eller till Croissants:
12: För Croissants- Skär den utkavlade degen i trekanter.
13: Lägg triangeln (trekanten) med spetsen nedåt och rulla ihop degen till en Croissant.