Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Fate Kladdkaka/Brownie

  • RECIPE MAKES: 12 bitar
  • PREP TIME: 15 min
  • COOK TIME: 30 min
Steg 1

Sätt ugnen på under och över värme på 175 grader

Steg 2

Smör en pajform med löstagbar botten (ca 20 cm I dm)

Steg 3

Smält smöret i en kastrull som rymmer alla ingredienser.

Steg 4

Blanda ner ljus sirap och socker

Steg 5

Låt blandningen svalna något om den är varm

Steg 6

Sikta i Fate låg protein mjöl, salt och kakao

Steg 7

Rör till en jämn smet med en slev (ej visp)

Steg 8

Häll över smeten I formen och baka i mitten av ugnen i ca 25-30 min eller tills kakan fortfarande är kladdig men inte rinnande. Tänk på att kakan bakas vidare efter den har tagits ut från ugnen

Steg 9

Ta ut och låt svalna  

Serving Suggestion

Passar perfekt med Prozerogrädde eller Prozeroglass

Topp tips!

Kakan går bra att frysa.

Kladdkaka med lågt innehåll av protein. För att få kakan extra kladdig så är det viktigt att inte få in för mycket luft i smeten. Släng bort vispen och ställ in ugnen på över/undervärme i stället för varmluft.

Hela receptet ger  10,5g protein 525 mg Fa

Per bit om 12 bitar 0,8 g protein 44 mg Fa

  • 150 g smör osaltat
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl brun farinsocker alt vanligt socker
  • 180g Fate lågprotein mix
  • 40g Kakao
  • 1,25 dl Prozero
  • 1 krm salt