Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Gifflar med kanel

  • RECIPE MAKES: 12 st bullar
  • COOK TIME: ca 1 timme
Steg 1

Förvärm ugnen till 200°C

 

Steg 2

Blanda varmt vatten/prozero med psyllium och jäst. Låt stå och svälla i 2 minuter .

Steg 3

Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose mjölmix, kanel och socker och blanda ihop till en jämn deg.

Steg 4

Pudra bakytan med Fate Low Protein All-Purpose mjölmix och kavla ut degen till en  kvadrat 1cm ,tjock och  26cm per sida. Jämna till kanterna med en kniv.

Steg 5

Blanda ihop smör, socker och kanel till en krämig röra. Här kan man ta hjälp av micron och micra på låg värme i ca 30 sek.

Steg 6

Fördela smörblandningen på en utkavlade degen men lämna en 1  cm fri kant runt om.

Steg 7

Pensla kanten med Prozero

Steg 8

Rulla degkvadraten till en rulle och pressa ihop den försiktigt.

Steg 9

Ta bort ca 1 cm av ändbitarna

Steg 10

Dela rullen i 12 lika stora bitar, ca 2 cm st.

Steg 11

Placera på en plåt med bakpapper alternativt i bullformar med snittsidan uppåt.

Steg 12

Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.

Steg 13

Pensla bullarna med Prozero och strö över pärlsocker

Steg 14

Baka av i mitten av ugnen i ca 20 min.

Steg 15

Ta ut och låt svalna

Steg 16

Om  man vill kan man glasera bullarna. Blanda då ihop florsocker och vatten till en jämn trögflytande glasyr och ringla glasyren över bullarna.

Serving Suggestion

Servera med ett glas kall Prozero

Kanelbulle, kanelsnäcka eller kanelsnurra. Kärt barn har många namn. Detta recept har lågt proteininnehåll och är skapat för en lågprotein kost.  Blir det några bullar över går de bra att frysa.

Hela receptet ger 1 gram Protein 50 mg Fa

Per bulle om 12 st g 0,01protein 4mg Fa

ProZero och Fate Low Protein All-Purpose mjölmix är livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under strikt kontroll.

  • För bulldegen:
  • 200ml varmt vatten/ alternativt byt ut mot Prozero för en fylligare smak
  • 7g Psyllium Husk
  • 6g jäst
  • 240g Fate Low Protein All-Purpose mjölmix
  • 1 tsk malen kanel eller kardemumma
  • 40g socker
  • För fyllningen:
  • 75g socker
  • 1 msk malen kanel
  • 50g smör
  • 2 tsk  Prozero
  • 2 msk Pärlsocker
  • För glasyren: (kan hoppas över)
  • 260g florsocker
  • 40ml vatten