Förvärm ugnen till 200°C
Blanda varmt vatten/prozero med psyllium och jäst. Låt stå och svälla i 2 minuter .
Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose mjölmix, kanel och socker och blanda ihop till en jämn deg.
Pudra bakytan med Fate Low Protein All-Purpose mjölmix och kavla ut degen till en kvadrat 1cm ,tjock och 26cm per sida. Jämna till kanterna med en kniv.
Blanda ihop smör, socker och kanel till en krämig röra. Här kan man ta hjälp av micron och micra på låg värme i ca 30 sek.
Fördela smörblandningen på en utkavlade degen men lämna en 1 cm fri kant runt om.
Pensla kanten med Prozero
Rulla degkvadraten till en rulle och pressa ihop den försiktigt.
Ta bort ca 1 cm av ändbitarna
Dela rullen i 12 lika stora bitar, ca 2 cm st.
Placera på en plåt med bakpapper alternativt i bullformar med snittsidan uppåt.
Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
Pensla bullarna med Prozero och strö över pärlsocker
Baka av i mitten av ugnen i ca 20 min.
Ta ut och låt svalna
Om man vill kan man glasera bullarna. Blanda då ihop florsocker och vatten till en jämn trögflytande glasyr och ringla glasyren över bullarna.
Servera med ett glas kall Prozero
Kanelbulle, kanelsnäcka eller kanelsnurra. Kärt barn har många namn. Detta recept har lågt proteininnehåll och är skapat för en lågprotein kost. Blir det några bullar över går de bra att frysa.
Hela receptet ger 1 gram Protein 50 mg Fa
Per bulle om 12 st g 0,01protein 4mg Fa
ProZero och Fate Low Protein All-Purpose mjölmix är livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under strikt kontroll.