Gör så här:
För hand:
1: Häll den kylda matlagningsgrädden i en stor skål och vispa med elvisp ca 2-3 minuter tills den tjocknar och blir lätt och fluffig
2: Tillsätt sockret och vaniljextrakt + ev lite gul karamellfärg
3: Häll i en stor plastform och Frys in. Låt stå i ca 1 h. Ta ut ur frysen och använd en gaffel eller handvisp för att bryta sönder iskristallerna som har bildats. Ställ tillbaka i frysen och låt stå i minst 3 timmar.
Tillagning i glassmaskin:
Följ steg 1 och 2 enligt ovan.
4: Häll blandningen i en glassmaskin och följ tillverkarens anvisningar. Låt maskinen gå till glassen är tjock och krämig. Ät direkt eller lägg över i en plastform och frys in.
Fruktglass:
5: Följ steg 1 och 2. tillsätt mosade bär och citronsaft. Följ anvisningar för hand eller i glassmaskin.