Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Granolabars

  • RECIPE MAKES: 10 st
  • PREP TIME: 10 minuter
  • COOK TIME: 20 min
Steg 1

Blanda de torra ingredienserna. Krossa kex/flingor i mindre bitar.

Steg 2

Värm kokosfett och sirap tills det kokar.

Steg 3

Häll den varma sirap/kokosfettblandningen över de torra ingredienserna. Blanda ordentligt.

Steg 4

Fyll i formar eller tryck ut jämnt i bakplåtspapper i en form.

Steg 5

Baka i 150 C i ca 18 min.

Steg 6

Ta ut och skär ev upp i bars medan  massan är varm

låt svalna.

Topp tips!

Variera med olika sorters torkad frukt

Detta recept kom till då vi ville testa att ta fram en lågprotein Granolabar med produkter som är naturligt låga i protein och med varor som kan handlas direkt  i handeln. Perfekt att ha med som mellanmål  eller som extra energi vid träning då den inte behöver förvaras i kyl. Lågt proteininnehåll, högt energi- och fiberinnehåll.  Mängden salt kan anpassas

Hela receptet ger 8gram protein 400 mg Fa

Per Bar 0,8 gram protein mg Fa (om 10 st /40g st)

Variera smaksättningen och gör din  egna  personliga variant.

  • Puffat ris 30g
  • Havregryn 30g
  • Digestive kex (glutenfri ) 56g
  • Rice crispies 30g
  • Kokos (riven) 35g
  • Kokoksfett 60g
  • Sirap (mörk) 144g
  • Vaniljsocker 5g
  • Salt 2g
  • Bakpulver3g
  • Psylium husk 6g
  • Vetestärkelse 30g