Blanda de torra ingredienserna. Krossa kex/flingor i mindre bitar.
Värm kokosfett och sirap tills det kokar.
Häll den varma sirap/kokosfettblandningen över de torra ingredienserna. Blanda ordentligt.
Fyll i formar eller tryck ut jämnt i bakplåtspapper i en form.
Baka i 150 C i ca 18 min.
Ta ut och skär ev upp i bars medan massan är varm
låt svalna.
Variera med olika sorters torkad frukt
Detta recept kom till då vi ville testa att ta fram en lågprotein Granolabar med produkter som är naturligt låga i protein och med varor som kan handlas direkt i handeln. Perfekt att ha med som mellanmål eller som extra energi vid träning då den inte behöver förvaras i kyl. Lågt proteininnehåll, högt energi- och fiberinnehåll. Mängden salt kan anpassas
Hela receptet ger 8gram protein 400 mg Fa
Per Bar 0,8 gram protein mg Fa (om 10 st /40g st)
Variera smaksättningen och gör din egna personliga variant.