Skala och finhacka löken (alt riv löken på ett rivjärn)
Stek löken i olja i ca 5 min utan att den tar färg. 2: Blanda den stekta löken med Prozero, kryddpeppar, kryddnejlika, soja, buljongtärning och senap.
Mät upp ca 1 1/2 dl av lökgrädden (för 40-50 st), OBS! Tänk på att köttbullarna kan bli för lösa om mer lökgrädde används).
Häll i en bunke och blanda ner krossade mini cracker, fiberhusk och Fate låg proteinmix
Blanda ner finriven sötpotatis och finriven zucchini
Blanda allt till en slät färs
Låt blandningen svälla i ca 5–10 minuter.
Rulla 40-50st små grönsaksbollar med lätt fuktade händer
Stek gyllenbruna i omgångar i olja och smör
Stek eventuellt färdigt i ugn (175°C) i ca 10 min
Servera med tomatsås eller brunsås gjord på Prozero
Passar perfekt att frysa!
En lågprotein variant på traditionella Svenska köttbullar kryddade på samma sätt, med lök och senap och kryddpeppar…
Hela receptet ger 11 g protein 400 mg fa
Per portion 7–8 st: 1,5g protein 68 mg fa
Per grönsaksboll 0,2g protein 9 mg fa
ProZero och Mini crackers är livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietist