Blanda vatten, olja, jäst och fiberhusk och låt vila i 10 min. Var noggrann när du mäter upp vatten.
Blanda i resten av ingredienserna. Rekommenderar blanda degen med köksmaskin för bästa resultat.
Häll degen i oljad brödform. Jäs bröden i formen i ca. 25 minuter.
Pensla med olja för krispig skorpa.
Grädda i 45 minuter vid 235°C. Vänd ut bröden på galler och låt dem svalna .
Bröden passar bra att frysa in i skivor eller i halvbröd.
Ett Saftigt lite grövre bröd som passar bra till frukost- eller mellanmålssmörgåsen. Lågt protein fullkornsbröd - 1 bröd 1 st bröd ger 6,3 gram Protein 315 mg Fa 1 bröd ger ca 12 st skivor. Gram protein 0,5g /26 mg Fa per skiva (om 12st ) Fate mjöl mix är ett livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under strikt kontroll.