COOK TIME: Förberedelse tid: 75 min (inkl jäsning) | Tillagningstid: 15 -20 min
Method
Värm prozero, honung/sirap, salt och stötta kryddor till 60 grader.
Blanda fate låg protein mix med jästen i en bunke. Tillsätt prozero+ kryddorna lite i taget och rör till en jämn smet.
Låt jäsa övertäckt i 30-60 min
Sätt ugnen på 225grader.
Ta extra fatemix i händerna och forma runda bollar av smeten som väger ca 100g
(Ta hjälp en stor matsked om degen är mkt lös). Ett annat tips kan vara att kavla ut dem mellan plastfolie. Försöka att kavla ut dem så tunt som möjligt! Använd extra mjöl om det behövs
Skär ut i valfria former och nagga bröden
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i mitten av ugnen i 8–10 min eller tills bröden har fått färg. Vänd och grädda någon minut till