Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Knäckebröd

  • RECIPE MAKES: 8 bröd
  • COOK TIME: Förberedelse tid: 75 min (inkl jäsning) | Tillagningstid: 15 -20 min
  1. Värm prozero, honung/sirap, salt och stötta kryddor till 60 grader.
  2. Blanda fate låg protein mix med jästen i en bunke. Tillsätt prozero+ kryddorna lite i taget och rör till en jämn smet.
  3. Låt jäsa övertäckt i 30-60 min
  4. Sätt ugnen på 225grader.
  5. Ta extra fatemix i händerna och forma runda bollar av smeten som väger ca 100g
  6. (Ta hjälp en stor matsked om degen är mkt lös). Ett annat tips kan vara att kavla ut dem mellan plastfolie. Försöka att kavla ut dem så tunt som möjligt! Använd extra mjöl om det behövs
  7. Skär ut i valfria former och nagga bröden
  8.  Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  9.  Grädda i ugnen i mitten av ugnen i 8–10 min eller tills bröden har fått färg. Vänd och grädda någon minut till