Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Lök- och jordärtskockspaj

  • RECIPE MAKES: 8 Personer
  • PREP TIME: 35min
  • COOK TIME: 40 min
Pajdeg:
Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader.

Steg 2

Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop till en slät deg.

Steg 3

Kavla eller Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten (18 cm pajform)  

Fyllning:
Steg 4

Skala, skiva och stek löken gyllenbrun och låt svalna.

Steg 5

Skiva de råa jordärtskockorna så tunt som möjligt och hacka oliverna.

Steg 6

Fördela hälften av löken i botten av pajformen och lägg sedan på den skivade jordärtskockan.

Steg 7

Blanda ifraiche och riven lågprotein ost med resten av löken och de svarta oliverna.

Steg 8

Toppa blandningen över pajen och gör några små hål i fyllningen sås att stanningen inte lägger sig på ytan.

Steg 9

Baka av pajen i uppvärmd ugn i ca 40 minuter eller tills pajdegen är genombakad och har en fin gyllene färg. Låt pajen svalna lite innan den skärs upp.

Serving Suggestion

Servera till lunch, middag eller som matigt mellanmål

Topp tips!

Jordärtskocka innehåller inulin, en slags fiber som hjälper till att göra fyllningen krämig…

Smakrik vegetarisk höstpaj med lågt proteininnehåll.

Hela receptet ger 19,3g protein och 965 mg fa
1 port (1/8 del) ger 1,9 g protein och 97 mg fa.

ProZero är ett livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietist.

  • Pajdeg
  • 250g Fate mix
  • 125 g rumstempererat margarin eller smör
  • 60 ml Prozero
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Lite extra Fate-mix för utbakning
  • Fyllning:
  • 3 st gula lökar
  • ½ kg jordärtskocka (alt sötpotatis)
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 burkar ifraiche.  2 x 200g
  • 150 g lågprotein ost tex violife mozzarella