Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Lussekatter/ saffransbullar

  • RECIPE MAKES: 16 st
  • COOK TIME: Förberedelsetid/ 1-1½ h inkl jästid Tillagningstid/ 15 min
1: Smält smöret med saffranet 2:  Häll I Prozero och värm till 50 grader. 3: Blanda socker, torrjäst , fiberhusk samt Fate låg protein mix i en stor bunke. 4: Häll i degvätskan i de torra ingredienserna och rör med slev eller degkrokar till en jämn deg. 5: Låt stå och jäsa i 10 min 6: Baka ut till 16 st Lussekatter i valfri form. Använd extra Fatemix om degen är för lös 7: Låt jäsa över täckta med plastfolie i ca 30–60 min eller till dubbelstorlek 8: Garnera med russin och pensla med smält smör 8: Grädda i ca 15 min i 200 grader 9: Låt svalna på galler