Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Maränger

  • RECIPE MAKES: 4 portioner
  • COOK TIME: förberedelsetid: 20 minuter/ Tillagnings tid: 2 timmar
Gör så här: 1: Förvärm ugnen till 120 ° C  2: Häll kokande vatten i en ren glasskål, detta tar bort eventuellt överflödigt fett i skålen om det behövs (OBS! är det fett i skålen går det inte att vispa upp marängen) 3: Häll sedan bort vattnet. 4: Häll kikärtspadet och vinsten/citronsaft i skålen och vispa med den elvisp tills det bildas mjuka toppar. 5: Tillsätt strösockret gradvis, 1 msk i taget och vispa mellan varje tillsatt sked. 6: Vispa tills marängen bildar styva toppar. 7: Tillsätt vaniljessensen och ev smaksättning/färg och  vispa i 10 sekunder till. 8: Skeda blandningen i en spritspåse och spritsa ut  önskade former på en bakplåt täckt med bakplåtspapper 9:  Baka i ugnen i 90 minuter. 10: Stäng av ugnen och låt stå i ugnen i ytterligare 30 minuter.