Gör så här:
1: Förvärm ugnen till 120 ° C
2: Häll kokande vatten i en ren glasskål, detta tar bort eventuellt överflödigt fett i skålen om det behövs (OBS! är det fett i skålen går det inte att vispa upp marängen)
3: Häll sedan bort vattnet.
4: Häll kikärtspadet och vinsten/citronsaft i skålen och vispa med den elvisp tills det bildas mjuka toppar.
5: Tillsätt strösockret gradvis, 1 msk i taget och vispa mellan varje tillsatt sked.
6: Vispa tills marängen bildar styva toppar.
7: Tillsätt vaniljessensen och ev smaksättning/färg och vispa i 10 sekunder till.
8: Skeda blandningen i en spritspåse och spritsa ut önskade former på en bakplåt täckt med bakplåtspapper
9: Baka i ugnen i 90 minuter.
10: Stäng av ugnen och låt stå i ugnen i ytterligare 30 minuter.