Olja/ Spraya aubergineskivor lätt med olja och stek i stekpanna, vänd och stek, tills de har fått fin färg på båda sidor. Salta
Sätt ugnen på grill; sätt en ugnsform under grillen för att värma upp den.
Häll över pastasåsen i en mikrovågssäker skål och täck över
Mikra på högsta värme i 1 minut eller tills den är uppvärmd. Medan pastasås värms upp, hacka basilikan.
När formen är varm tar du försiktigt bort den från ugnen och placerar 4 st av aubergineskivor i basen. Toppa varje skiva jämnt med 2 msk pastasås; 1 msk mozzarella och lite hackad basilika. Upprepa ytterligare 3 gånger och avsluta med mozzarella
Grilla i ca 5 minuter eller tills det är genomvarmt och gyllene på toppen. Servera toppad med extra basilika.
Servera med ett gott lågproteinbröd.
Snabbvariant av klassikern: Melanzane alla parmigiana. Aubergin, tomat, basilika och mozzarella i en och samma form.
Hela receptet ger gram 4 g protein 200 mg Fa
Per portion (om 4st ) 1gram protein 50 mg Fa