Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Melanzane - Aubergingratäng

  • RECIPE MAKES: 4 portioner
  • PREP TIME: 5min
  • COOK TIME: 12min
Steg 1

Olja/ Spraya aubergineskivor lätt med olja och stek i stekpanna, vänd och stek, tills de har fått fin färg på båda sidor. Salta


 
Steg 2

Sätt ugnen på grill; sätt en ugnsform under grillen för att värma upp den.

Steg 3

Häll över pastasåsen i en mikrovågssäker skål och täck över

Steg 4

Mikra på högsta värme i 1 minut eller tills den är uppvärmd. Medan pastasås värms upp, hacka basilikan.

Steg 5

När formen är varm tar du försiktigt bort den från ugnen och placerar 4 st av aubergineskivor i basen. Toppa varje skiva jämnt med 2 msk pastasås; 1 msk mozzarella och lite hackad basilika. Upprepa  ytterligare 3 gånger och avsluta med mozzarella

Steg 6

Grilla i ca 5 minuter eller tills det är genomvarmt och gyllene på toppen. Servera toppad med extra basilika.

Serving Suggestion

Servera med ett gott lågproteinbröd.

Snabbvariant av klassikern: Melanzane alla parmigiana. Aubergin, tomat, basilika och mozzarella i en och samma form.

Hela receptet ger gram 4 g protein 200 mg Fa

Per portion (om 4st ) 1gram protein 50 mg Fa

  • Matolja/matoljespray
  • 2 stora äggplantor; halverade i längdriktningen;  Vänd och skär igen för att få totalt 16 skivor 
  • 500 g burk tomatsås (Dolmino klassisk tomat)
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 200 g veganost, mozzarella , strimlad