Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Pizzabullar

  • RECIPE MAKES: 20 st Pizzabullar
  • PREP TIME: 20 minuter
  • COOK TIME: 40 min inkl jäsning
Steg 1

Värm ugnen till 225°C.

Steg 2

Blanda PROZERO, varmt vatten, torrjäst och psyllium husk i en skål tills allt är jämt fördelat.

Steg 3

Låt svälla i ca 10 min

Steg 4

Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose Mix, olivolja, salt och ev torkade örter i blandningen och knåda ihop (ca 2 min) för hand till en lös deg.

Steg 5

Låt jäsa övertäckt i ca 30 min på en varm plats.

Steg 6

Klappa in händerna med Fate Low Protein Mix och dela upp degen i 2 lika stora delar. Forma till tunna rektanglar ca 30x 45 cm styck

Steg 7

Bred på hälften av passatasåsen

Steg 8

Strö över hälften av violifeosten, veganskinka eller grönsaker samt basilikan.

Steg 9

Rulla ihop till en rulle.

Steg 10

Skär/dela upp rullen i 10 st bullar

Steg 11

Gör likadant med den andra deghalvan

Steg 12

Ställ ut stora muffinsformar och pensla botten på varje form med lite olja

Steg 13

Lägg pizzabullarna i muffinsformarna och låt jäsa övertäckta i 15-20 min.

Steg 14

Pensla bullarna med lite prozero och strö över flingsalt

Steg 15

Baka av mitt i ugnen i 12-15 mine

Topp tips!

Går bra att frysa!

Pizzabollar som är perfekta att göra när man har tid över. Passar utmärkt som mellanmål eller att ta med på utflykten. Fyll med dina favoritingredienser.

  • Hela receptet med fyllning ger ca 3g protein 150 mg fa
  • Per pizzaboll 0,3g protein 15mg Fa

  • Pizzadeg
  • 200 ml PROZERO
  • 200 ml Varmt vatten
  • 6 g Jäst
  • 10 g Psyllium husk
  • 3 msk Olivolja
  • ½ msk Salt
  • ½ tsk Torkade kryddor (valfritt)
  • 500g Fate Low Protein All-Purpose Mix (Plus extra för utbakningen)
  • (Olja att smörja bakform)
  • ​​​​Fyllning:
  • 200 g veganpålägg eller grönsaker
  • 2 dl passatasås
  • 3 dl violife mozzarella
  • Basilika eller oregano,
  • Salt och peppar