Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Pizzadeg

  • RECIPE MAKES: 4 Personer
  • PREP TIME: ca 60 min (inkl jästid)
  • COOK TIME: 20-30 min
Pizza
Steg 1

Värm ugnen till 240°C. (undervärme)

Steg 2

Blanda PROZERO, varmt vatten, torrjäst och psyllium husk i en skål tills allt är jämt fördelat.

Steg 3

Låt vila i ca10 min

Steg 4

Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose Mix, olivolja, salt and torkade örter i blandningen och knåda ihop (ca 2 min) för hand till en deg.

Steg 5

Låt jäsa övertäckt i ca 30 min på en varm plats .

Steg 6

Klappa in händerna med Fate Low Protein Mix och lägg degen i en oljad bakform. Pressa ut degen ända ut i formens kanter.

Steg 7

Baka i ca 15 min eller tills botten har fått färg.

Steg 8

Ta ut och låt svalna eller lägg på fyllning och baka klart.

Fyllning

Fördela tomatsås och valfri topping på pizzadegen. Toppa med riven violife-ost. Baka i ugnen i ca 15–20 min, eller tills osten har smält

Serving Suggestion

Toppa med dina favorit ingredienser.

Topp tips!

Förbaka pizzadegen innan du lägger på fyllningen så att degen blir krispig samtidigt som fyllningen hinner bli klar!

Här är receptet för att få till en riktigt bra lågproteinpizzabotten. Allt du behöver är prozero, jäst, olja, psyllium husk, salt, Fate låg proteinmix och lite tid.

Hela receptet ger 0,45g protein 24mg fa.
Per portion 0,1g protein 6mg fa.

ProZero är ett livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietist.

  • PROZERO 100ml
  • Varmt vatten 87 ml
  • Jäst ½ x 6g pkt
  • Psyllium husk 4,5g
  • Olivolja 1½ msk
  • Salt 1/4 msk
  • Torkade kryddor ½ tesked
  • Fate Low Protein All-Purpose Mix 250g (Plus extra för utbakningen)
  • Olja att smörja bakform