Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Schackrutor

  • RECIPE MAKES: 50 st
  • PREP TIME: 40 minuter
  • COOK TIME: 10 min
Steg 1

Sätt ugnen på 200 grader

Steg 2

Rör ihop socker och smör så det får en fluffig konsistens. 

Steg 3

Sikta ner mjöl och de torra ingredienserna i blandningen och rör ihop det snabbt till en smidig deg.

Steg 4

Dela degen i två delar

Steg 5

Blanda en del av degen med vaniljsocker och den andra med kakao

Steg 6

Dela varje deghalva i två delar så att du har två av varje färg  

Steg 7

Kavla ut varje del och forma till fyrkantiga längder ca 30m långa

Steg 8

Placera en ljus och en mörk del bredvid varandra. Placera motsvarande färger ovanför så att det blir ett schackmönster.

Steg 9

Ställ in i kylen i ca 30 min.

Steg 10

Skär ½ cm tjocka skivor och Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 8 min.

Steg 11

Ta ut dem och låt dem svalna.

Serving Suggestion

Passar med ett glas kall prozero

En av favoriterna  i 7 sorters kakor, vare sig man gillar schack eller inte…  Lågproteinmördeg som delas i två delar och den ena smaksätts med vanilj och den andra med kakao för att efterlikna ett schackbräde.

 

Detta recept ger 4,8 g protein och 200 mg Fa per sats. Per kaka (60 st) 0,1g protein / 3 mg fa

  • 250 g smör (osaltat)
  • 90g (1 dl) socker
  • 400 g FATE lågproteinblandning
  • 2 nypor salt
  • ​​​​​​​Ljusdeg:
  • 4 tsk. Vaniljsocker
  • ​​​​​​Mörkdeg:
  • ​​​​​​​2 msk kakao