Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Singapore Noodles

  • RECIPE MAKES: 2 portioner
  • PREP TIME: 20 minuter
  • COOK TIME: 10 min
Steg 1

Koka upp en kastrull med vatten.


 
Steg 2

Koka risvermicellin tills de är mjuka, vilket tar cirka en minut.

Steg 3

Ta bort vermicelli, Häll bort vattnet i trådsil eller durkslag. Spola av med kallt vatten för att stoppa kokningen

Steg 4

Hetta upp olja i woken.

Steg 5

Fräs den hackade löken, ingefäran och vitlöken.

Steg 6

Tillsätt kål, morot och paprika och fräs ytterligare en minut.

Steg 7

Flytta alla ingredienserna till ena sidan av woken.

Steg 8

Tillsätt de kokta nudlarna, böngroddar, vårlöken och kryddorna. Blanda väl.

Steg 9

Höj värmen och fräs i  en minut eller tills allt är genomvarmt.

Steg 10

Stäng av värmen, blanda väl och servera.

Serving Suggestion

Variera med olika grönsaker.

Rester kan förvaras i en lufttät behållare, i kylen, i upp till 3 dagar.

Topp tips!

När du har kokat och hällt av långa nudlar, skär dem i tredjedelar så att de är lättare att hantera i woken, och när du äter dem! Lägg till andra grönsaker som asiatisk broccoli, bok choy, gröna bönor och ärter.

Smakrik nudelrätt med typiskt asiatiska smaker…

Hela receptet ger 3g protein 150mg Fa

Per portion om (2 port) 1.5g protein 75 mg Fa

(Ris vermicelli är en tunn form av risnudlar)

  • 150 g risvermicelli eller andra nudlar med lågt proteininnehåll
  • 1 msk olja
  • 1 medelstor gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 10 g färskingefära hackad
  • 60g vitkål, fint strimlad
  • 1 medelstor morot, skuren i strimlor
  • ½ röd paprika, hackad
  • Handfull böngroddar och strimlad vårlök
  • Krydda:
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk stark chilisås (valfritt)
  • 1/4 tsk sesamolja