Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Sockerkaka

  • RECIPE MAKES: 6
  • COOK TIME: 15 + 25 min
Steg 1

Förvärm ugnen till 180°C/fan 160°C/varmluft

Steg 2

Rör socker och matfett luftigt i en skål

Steg 3

Tillsätt Fate low protein all-purpose och bakpulvret och gnugga ihop med fingertopparna tills det bildats små smulor.

Steg 4

Blanda samman ProZero, vanilj essense  och äggersättning i en separat skål.

Steg 5

Blanda de båda  och rör ihop tills allt har blandats till en jämn smet.

Steg 6

Häll i en smörad sockerkaksform.

Steg 7

Baka av i ugnen i ca 25 minuter eller till den är torr i mitten

Serving Suggestion

Servera med låg protein vaniljsås eller en kula Prozero-glass

Detta proteinlåga recept på sockerkaka är en ny variant på den klassiska Sockerkakan. Kan varieras i det oändliga med olika sorters kryddor. Smaksätt den med mald kardemumma eller kanel eller testa att göra som engelsmännen och ät den med vaniljsås…

Hela receptet ger 0,8g protein 40 mg Fa

  • 100g Socker
  • 100g mjukt smör eller margarin
  • 200g Fate low protein all-purpose mix
  • 2 tsp Bakpulver
  • 150ml ProZero
  • 2 tsk Äggersättning
  • 2 tsk Vanilj essense