Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Spagettipumpa (basrecept)

  • RECIPE MAKES: 4 p
  • COOK TIME: förberedelsetid: 5 minuter/ Tillagningstid: 50 min

Gör så här: Du behöver en vass kniv och en del armkraft för att få till det med en spaghettipumpa Den stora pumpan har ett hårt skal som är ganska tjockt. Det allra lättaste är att skära ett snitt i pumpan och sedan försöka bända och vrida isär de två halvorna. Ta det försiktigt och akta fingrar m.m. Ett tillagningsförslag är att pensla halvornas snittytor med olja och smaksätta efter eget tycke. Sedan kan pumpan ugnsbakas vid 200 grader i ca 50 minuter, tills fruktköttet är mjukt och gott. När pumpan väl är klar kan fruktköttet skrapas ur med en gaffel och göra långa spaghettiliknande strimlor. Det är faktiskt ganska roligt att försöka. Pumpastrimlorna kan med fördel serveras med sallad . Alternativt kan man göra en variant på spaghetti vegan bolognese med spaghettipumpa istället för pasta eller en gratinerad variant.