Sätt en större kastrull/panna på låg värme.
Stek löken i oljan i ca 5–10 min eller tills löken har blivit genomskinlig och mjuk.
Tillsätt vitlök och tomatpuré och de hårda grönsakerna (morot, pumpa och sötpotatis) och stek på låg värme till grönsakerna börjar att mjukna.
Tillsätt currypulvret, paprika, svamp och stek några minuter till.
Häll på de krossade tomaterna och kokosmjölken och sjud tills grytan tjocknat.
Smaka av med salt och ev chili om man vill ha extra krydda.
Ta bort blast och stock från blomkålen.
Riv blomkålen på den grövsta sidan på ett rivjärn alternativt pulsmixa i en matberedare med knivtillsats till dess att blomkålen har fått samma konsistens som ris.
Värm oljan i en stekpanna.
Tillsätt den rivna blomkålen och woka i ca 2–3 minuter på hög värme eller till dess att blomkålen har blivit krispig.
Krydda med salt och ev valfria kryddor som t ex kummin eller fänkål.
Tillsätt chili för mer smak
Tips! Gör en större mängd av receptet och frys in. Ta vara på blasten från blomkålen och rosta i ugn med olja och salt
Krämig indisk grönsaksröra som serveras med blomkålsris.
Hela receptet ger 10g protein 500mg fa.
Per portion 1,7g protein 83 mg fa.