Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

'Vitabite snurrbröd' Tart Soleil

  • RECIPE MAKES: 1 bröd /12 bitar
  • COOK TIME: 1 h 5 min
Gör så här:
  1. Förvärm ugnen till  200°C/varmluft
  2. Blanda ProZero, vatten , psyllium husk, jäst och vanilj socker /essence i en skål
  3. Låt blandningen stå i 5 minuter.
  4. I en separat skål  blandas socker och smör och detta gnuggas med fingertopparna till en sandliknande konsistens.
  5. Tillsätt Fate All-Purpose Low Protein Mix till smör/sockerblandningen och blanda väl.
  6. Tillsätt sedan de våta ingredienserna till de torra och blanda till en kladdig deg.
  7. Mjöla en arbetsyta med Fate All-Purpose Low Protein Mix.
  8. Ta ut degen och knåda på bänken i ca 1 min.  Låt sedan vila i 20min
  9. Pressa/kavla ut degen till en 2 cm tjock cirkel
  10. Lägg över degen på en bakplåtsbeklädd plåt.
  11. Lägg en stansform/glas i mitten av degcirkeln och skär sedan ut i från denna med en kniv 2 cm breda strimlor längs med hela cirkeln så att du får en figur som ser ut som en sol.
  12. Ta bort /stansringen/glaset.
  13. Smält Vitabite i microvågsugnen eller över vattenbad.
  14. Bred ut 1 tesked av smält Vitabite på varje del/ strimla av degen, men lämna innecirkeln ren.
  15. Snurra varje degstrimla 180 grader
  16. Pensla med prozero och strö över sockret.
  17. Baka i mitten av ugnen  i  ca 20 minuter eller tills gyllenbrun.
  18. Ta ut och låt svalna på galler.