Gör så här:
1: Värm julmust och porter till ca 50 grader.
2: Tillsätt pofiber, fiberex och fiberhusk och låt svälla i 10 min
3: Blanda ner olja, sockerkulör, sirap, salt, kryddor, jäst, russin (kan uteslutas) och det mesta av Fatemixen.
4: Blanda med maskin alt, elvisp eller för hand med slev tills det har blivit en kladdig deg.
5: Smörj brödformarna och fördela degen i dessa. Släta till ytan med en våt degskrapa.
6: Täck med bakduk och låt jäsa i ca 35-45 min
7: Pensla bröden med vatten och Grädda i 200 grader i ca 35 min
8: Pensla brödet med smält smör så att de blir blanka och fina
9: Låt svalna lite innan brödet stjälp upp.
Vörtfrallor ca 16 st:
1: Följ receptet på vörtbröd
2: Klicka ut degen till frallor direkt på bakplåtskädd plåt med hjälp av två maskedar
3: Låt jäsa i ca 35 min
4: Pensla med vatten och grädda i 250 graders, ugnsvärme i ca 10 min (pensla ev med smält smör)
5: Låt frallorna svalna under bakduk