Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Wraps med Kryddig Grönsaksfyllning

  • RECIPE MAKES: 4 Portioner
  • COOK TIME: Förberedelsetid: 30 min | Tillagningstid: 15–20 min
1: Blanda alla torra ingredienser i en skål. 2: Mät upp vatten och olja samt ev guldkulör i en separat bunke. Ett tips är att blanda allt i en nappflaska eller sportflaska! 3: Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda med en stor sked till en slät deg.Låt vila i några minuter. Under tiden värmer du en stekpanna på medelvärme. Obs! tillsätt ingen olja. 4: Ta en stor sked av degen (ca 60 g) och rulla till en boll med hjälp av händerna. Lägg ett ark plastfolie på arbetsbänken och pudra med Fatemix. Lägg bollen på plastfolien och platta ut degen. Använd sedan en brödkavel för att rulla ut degen till en cirkel, ungefär 18 cm i diameter. Försök att göra bröden så tunna som möjligt. Ett annat tips är att använda ett lock eller skål med rätt diameter som stans för att få bröden runda och med jämna kanter. Använd plastfolien som hjälp för att lyfta upp brödet och lägga detta i stekpannan. 5: Höj värmen och stek bröden i ca 30 sekunder. Vänd och stek den andra sidan. Obs! stek inte bröden för länge, då kommer de bli hårda och inte gå att fylla och rulla till wraps.  Lägg de klara bröden på ett galler alt täck med en kökshandduk för att hålla dem varma. Fyllning: 6: Skär grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp en grillpanna tills den blir riktigt varm och börjar ryka. 7: Blanda runt grönsakerna med olja och salt i en bunke. Grilla grönsakerna på hög värme tills de har fått färg och blivit mjuka. Krydda med vitlök, chilisås, koriander och limesaft + ev mer salt. 8: Grilla eller värm en fate-tortilla per portion. Grädda tills brödet har blivit varmt/fått färg. 9: Pensla brödet med majonnäs. Fyll med grillade grönsaker och toppa med sallad och riven lågproteinost. Rulla ihop till en wrap. Sätt ev plastfolie i botten för att hålla ihop wrapen bättre.