Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

BBQ ”Pulled” Jackfruit

  • RECEPT GÖR: 4 Portioner
  • TILLAGNINGSTID: Förberedelsetid: 25min | Tillagningstid 30 min
  1. Skölj och rensa jackfruiten (dela i mindre bitar och ta bort ev hårda delar
  2. Stek löken i olja med kryddorna (BBQ- och rökt paprika) på låg värme i ca 5min
  3. Tillsätt jackfruiten och stek i några minuter
  4. Slå på vatten + buljong alternativt öl
  5. Sjud i 20–30 min
  6. Tillsätt ev mer av buljongen/vätskan
  7. Dra isär jackfrukten och slå på BBQ-såsen. OBS! se över hur mkt protein bbq-såsen innehåller
Nu kan man göra på två sätt: Med ugn: 6: Sätt ugnen på grill 7: Grilla jackfrukten i ca 20 min eller tills den har blivit krispig. Akta så att den inte bränns. Utan ugn: 6: fortsätt steka jackfruiten i stekpannan men sänk värmen men blanda  i ½ dl vatten och ½ dl bbq-sås 7: Stek i ytterligare 15–20 min i pannan eller tills vätskan har kokat in.