Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Lågprotein semla

  • RECEPT GÖR: 4 st
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 60 minuter
  • TILLAGNINGSTID: 15 min
Steg 1

Smält smör/margarin i en kastrull.

Steg 2

Häll i Prozero och värm till fingervarmt 37 grader. OBS! lite varmare om man använder torrjäst.

Steg 3

Blanda i fiberhusk, äggersättning, kardemumma och jäst och låt stå i 5 min.

Steg 4

Tillsätt sedan salt, socker och Fatemix.

Steg 5

Rör till en jämn smet/deg.

Steg 6

Låt jäsa i ca 20 min. Baka sedan ut till 4 st bullar.

Steg 7

Lägg på bakplåtspapper och jäs bullarna övertäckta i ytterligare ca 30 min.

Steg 8

Pensla med Prozero + lite sirap.

Steg 9

Baka av i 230 grader i ca 15 min.

Steg 10

Ta ut och låt svalna.

Steg 11

Skär av ett lock på varje och fyll dem med gräddalternativ  och annat gott som , vitabite, sylt eller äpplemos. Vill man närma sig originalet finns ett recept på Fate"mandelmassa

Lågprotein-semla: 4 st

(Hela receptet ger 2g protein & 60 mg Fa) (0,5g protein & 20 Fa/st om 4 st)

Fate all purpose mix och Prozero är livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under medicinsk kontroll

  • 40g smör/margarin
  • 1,5 dl Prozero
  • ½ pkt torrjäst eller ca 1/4 pkt färsk jäst
  • 1 tsk Fiberhusk
  • ½ tsk äggersättning
  • 1 tsk mald/krossad kardemumma
  • 4 msk socker
  • 1 krm salt
  • 200g Fate- all purpose mix