Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Pizza Margherita & Pizza Bianca

  • RECEPT GÖR: 4 st pizzor
  • TILLAGNINGSTID: Förberedelsetid: ca 60 min (inkl jästid) Tillagningstid: 20-30 min
Gör så här: Pizzadeg:
  1. Värm ugnen till 250°C. (undervärme)
  2. Blanda PROZERO, varmt vatten, torrjäst och psyllium husk i en skål tills allt är jämt fördelat.
  3. Låt svälla i ca 10 min
  4. Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose Mix, olivolja, salt och ev torkade örter i blandningen och knåda ihop (ca 2 min) för hand till en lös deg.
  5. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min på en varm plats.
  6. Klappa in händerna med Fate Low Protein Mix och dela upp degen i 10 delar. Forma till tunna pizzabottnar och Lägg ut bottnarna på en oljad bakform eller på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare i 15-20 min.
  7. Baka av bottnarna i ca 10-15 min eller tills botten har fått färg.
Ta ut och låt svalna lite och lägg på fyllning och baka klart Fyllning: Margherita: ½ sats pizzadeg Blanda de delade cocktailtomater, riven färsk basilika med olivolja, lite chili flakes och salt och peppar. Fördela över hälften av pizzabottnarna. Toppa med 100g riven violife-ost (mozzarella). Baka i ugnen i ca 10 min, eller tills osten har smält.   Pizza Bianca: ½ sats pizzadeg Blanda  Oatlys på mackan med pressad vitlöksklyfta. Bred ut blandningen på hälften av pizzabottnar. Lägg på färska örter ( Rosmarin eller timjan) och  toppa varje pizza med  lagrad veganost t ex Violife Prosociano och Violife mozzarella. Salta och peppra. Baka av i ca 10 min.