Gör så här:
Pizzadeg:
- Värm ugnen till 250°C. (undervärme)
- Blanda PROZERO, varmt vatten, torrjäst och psyllium husk i en skål tills allt är jämt fördelat.
- Låt svälla i ca 10 min
- Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose Mix, olivolja, salt och ev torkade örter i blandningen och knåda ihop (ca 2 min) för hand till en lös deg.
- Låt jäsa övertäckt i ca 30 min på en varm plats.
- Klappa in händerna med Fate Low Protein Mix och dela upp degen i 10 delar. Forma till tunna pizzabottnar och Lägg ut bottnarna på en oljad bakform eller på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare i 15-20 min.
- Baka av bottnarna i ca 10-15 min eller tills botten har fått färg.
Ta ut och låt svalna lite och lägg på fyllning och baka klart
Fyllning:
Margherita:
½ sats pizzadeg
Blanda de delade cocktailtomater, riven färsk basilika med olivolja, lite chili flakes och salt och peppar. Fördela över hälften av pizzabottnarna. Toppa med 100g riven violife-ost (mozzarella). Baka i ugnen i ca 10 min, eller tills osten har smält.
Pizza Bianca:
½ sats pizzadeg
Blanda Oatlys på mackan med pressad vitlöksklyfta. Bred ut blandningen på hälften av pizzabottnar. Lägg på färska örter ( Rosmarin eller timjan) och toppa varje pizza med lagrad veganost t ex Violife Prosociano och Violife mozzarella. Salta och peppra. Baka av i ca 10 min.