Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Saffransskorpor

  • RECEPT GÖR: 24 st
  • TILLAGNINGSTID: Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 20 min + 1 h
Gör så här: 1: Smält smöret och låt det svalna. 2: Ta en slö matkniv eller ett skedblad och dra flera gånger över det oöppnade saffranspaketet så att saffranet mals sönder innan det öppnas. Klipp upp paketet med saffran och häll ut saffranet över det smälta smöret. Riv upp hela påsen så att verkligen allt det goda saffranet kommer med! 3: Blanda Fate- låg proteinmix med bakpulver 4: Rör ihop sockret med Prozero och tillsätt saffranssmöret och Fate/bakpulvermixen. 5: Arbeta ihop det hela till en deg som ska vara småkletig men gå att knåda ihop till en boll. Om du vill kan du nu hälla ut degen på Fatemjölat bakbord och arbeta ihop den ytterligare lite med händerna. 6: Dela degen i fyra delar och forma varje del till en rulle 7: Lägg sen rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta ut dem lite… 8: Grädda i ugn på 200 grader i ca 18–20 minuter, låt svalna något och skär i bitar på snedden. 9: Sprid ut delarna över plåten och torka sedan biscottin i ugnen på ca 100 grader i en timma eller tills de är riktigt hårda. Öppna gärna ugnen emellanåt och släpp ut ångan eller låt luckan stå lite på glänt. Du kan gärna låta skorporna ligga kvar i ugnen några timmar till på eftervärmen så att de säkert är hårda innan de hamnar i en burk.