Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Polskt örtbröd "Rwan"

  • RECEPT GÖR: 1 limpa
  • TILLAGNINGSTID: 2 h inkl jäsningstid

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C/Varmluft 180°C
  2. Blanda vatten, jäst, socker och psyllium husk  i en stor skål. Låt blandningen svälla i ca 10 minuter.
  3. Blanda under tiden  Fate Low Protein All-Purpose Mix och 3 matskedar olja i en separat skål.  Tillsätt  till degvätskan och blanda till en jämn deg.
  4. Låt degen jäsa (övertäkt på ett varmt ställe) i ca 30 min eller till den har blivit dubbelt så stor.
  5. Mixa under tiden lök, vitlök, basilika, olja och smör i en mixer, tills allt är finhackat.
  6. Pudra arbetsbänken med Fate Low Protein All-Purpose Mix och rulla ut degen genom att använda en degrulle till en rektangel ca 20 x 16 cm.
  7. Fördela krydd/smörblandningen jämnt på degytan.
  8. Använd en kniv och skär rektangeln i 4 st,  5 cm breda längder och rulla ihop varje längd lite slarvig till en ojämn form.
  9. Placera de ihoprullade  längderna tätt tillsammans i en bakform.
  10. Pensla med resterande olivolja och baka av i ugnen i ca 35 min eller till degen har fått fin färg.
  11. Ta ut och låt svalna.