Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Glass gjord på Prozero

  • RECEPT GÖR: ca 1 L
  • TILLAGNINGSTID: Prep time 10-15 minutes / Freeze Time: 3 hours
Gör så här: För hand: 1: Häll den kylda matlagningsgrädden i en stor skål och vispa med elvisp ca 2-3 minuter tills den tjocknar och blir lätt och fluffig 2: Tillsätt sockret och vaniljextrakt + ev lite gul karamellfärg 3: Häll i en stor plastform och Frys in. Låt stå i ca 1 h. Ta ut ur frysen och använd en gaffel eller handvisp för att bryta sönder iskristallerna som har bildats. Ställ tillbaka i frysen och låt stå i minst 3 timmar. Tillagning i glassmaskin: Följ steg 1 och 2 enligt ovan. 4: Häll blandningen i en glassmaskin och följ tillverkarens anvisningar. Låt maskinen gå till glassen är tjock  och krämig. Ät direkt eller lägg över i en plastform och frys in. Fruktglass: 5: Följ steg 1 och 2. tillsätt mosade bär och citronsaft. Följ anvisningar för hand eller i glassmaskin.