Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Körsbärspaj

  • RECEPT GÖR: 1 paj
  • TILLAGNINGSTID: 15 + 30 minuter

Gör så här:

  1. Degen: Gnugga Fate Low Protein All-Purpose Mix och margarinet tills det har blivit till smulor.
  2. I en annan skål så blandas sockret ut med vattnet.
  3. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och rör tills allt har blandats till en jämn smet.
  4. Låt degen vila i 10 minuter.
  5. Pudra en arbetsyta med  Fate Low Protein All-Purpose Mix och knåda degen i ca 1 minut eller tills degen känns mjuk och smidig.
  6. Dela degen i två lika stora bitar
  7. Rulla 1 degboll med en brödkavel till en stor cirkel och täck en bakform med löstagbar kant med denna. Tryck till degen så att den sätter sig mot kanten.
  8. Till Fyllningen; blandas körsbär, socker, vatten och majsstärkelse i en kastrull och allt värms på svag värme tills allt har tjocknat.
  9. Rulla ut den resterande degbollen till en rektangel som täcker bakformen. Skär till 8 långa remsor, ca 2 cm tjocka.  Fläta ett galler av remsorna på ett bakplåtspapper och ställ i kylen.
  10. Värm ugnen till 200°C/180°C varmluft
  11. Häll fyllningen i pajdegen. Pensla kanten med Prozero.  Täck sedan pajen med det flätade deglocket. Pressa ner på kanterna för att försegla pajen.
  12. Pensla även toppen av gallret med Prozero och baka av i ugnen i ca 30 min eller tills den har fått fin färg.
  13. Ta ut och låt svalna