Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Vörtbröd/Vörtbullar

  • RECEPT GÖR: 2 st bröd eller 16st frallor Förberedelsetid: 60 min inkl jästid
  • TILLAGNINGSTID: Tillagningstid: 30 min alt 10 min (frallor)
Gör så här: 1: Värm julmust och porter till ca 50 grader. 2: Tillsätt pofiber, fiberex och fiberhusk och låt svälla i 10 min 3: Blanda ner olja, sockerkulör, sirap, salt, kryddor, jäst, russin (kan uteslutas) och det mesta av Fatemixen. 4: Blanda med maskin alt, elvisp eller för hand med slev tills det har blivit en kladdig deg. 5: Smörj brödformarna och fördela degen i dessa. Släta till ytan med en våt degskrapa. 6: Täck med bakduk och låt jäsa i ca 35-45 min 7: Pensla bröden med vatten och Grädda i 200 grader i ca 35 min 8: Pensla brödet med smält smör så att de blir blanka och fina 9: Låt svalna lite innan brödet stjälp upp. Vörtfrallor ca 16 st: 1: Följ receptet på vörtbröd 2: Klicka ut degen till frallor direkt på bakplåtskädd plåt med hjälp av två maskedar 3: Låt jäsa i ca 35 min 4: Pensla med vatten och grädda i 250 graders, ugnsvärme i ca 10 min (pensla ev med smält smör) 5: Låt frallorna svalna under bakduk