Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Pepparkakor

  • RECEPT GÖR: ca 50 kakor
  • TILLAGNINGSTID: Förberedelsetid/ 30 min plus ”vilotid” Tillagningstid 35 min
1: Rör ut fiberhusk i 25 ml vatten 2: Blanda sockret, sirapen, vatten och kryddorna i en kastrull och koka upp 3: Blanda i smöret och låt det smälta 4: Låt blandningen svalna lite 5: Blanda ihop Fate- låg protein mix, bikarbonat och Pofiber 6: Häll socker och fettblandningen i en matberedare. Lägg i fiberhuskblandningen. Starta maskinen och kör i ca 30 sek tills det blivit en slät röra. (det går också att mixa blandningen med en stavmixer om man inte har tillgång till matberedare) 7: Häll i bikarbonat och mjölblandningen i omgångar och kör tills allt är väl blandat 8: Låt degen mogna övertäckt i kyl över natten eller längre upp till en vecka. Ta ut i god tid innan den ska bakas ut. * Degen kan också frysas. 9: Dela upp degen i mindre bitar, ca 1/10 del och knåda degen smidig. Kavla ut degen riktigt tunt, ca 2 mm och tag ut kakor i valfria former. 10: ta upp kakorna med en palett eller en kniv med tunt knivblad, flytta över till bakpapperklädd plåt 11: Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter 12: Låt svalna på plåten och sedan på ett galler