Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Äpplepaj

  • RECEPT GÖR: 8 portioner
  • TILLAGNINGSTID: 1 h 10 minuter

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 190°C
  2. Använd fingrarna och blanda  Fate Low Protein all-purpose mix, smör, salt och socker i en skål tills konsistensen påminner om brödsmulor.
  3. Tillsätt vattnet till mjölblandningen och knåda ihop till en slät deg.
  4. Låt degen vila i ca 10 min.
  5. Pudra bakytan med Fate Low Protein All-Purpose Mix och knåda degen mjuk i ca 1 minut.
  6. Dela upp degen i två lika stora delar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper till cirklar ca 26 cm ( i diameter).
  7. Lyft en av de utkavlade degbitarna och placera denna i pajformen. Pressa försiktigt ner degen i formen och fäst den i formen genom att föra tummen längs kanten.
  8. Skär av/jämna av kanterna med en kniv. Pricka botten med en gaffel.
  9. Värm äpplen, socker och smör i en stekpanna på medelhög värme.
  10. Stek tills äpplena har mjuknat  och fördela dessa i pajformen med deg.
  11. Toppa äpplena/pajen med den andra utkavlade pajbiten och nyp ihop kanterna för att försegla pajdegen. Detta kan göras på många olika sätt.
  12. Pensla locket med ProZero, och gör två små snitt i degen för att släppa ut ångan som bildas vid tillagningen. .
  13. Grädda i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.